Myrddin

Praktijk Myrddin. Waar staat Myrddin voor?

In het verhaal over Arthur en Merlijn, nam Merlijn de jonge prins onder zijn hoede en liet hem uit veiligheidsoverwegingen opvoeden bij een eenvoudig gezin in een huis ergens in een bos.
Merlijn was Arthurs leermeester. Hij leerde hen boogschieten, zwaardvechten en Latijn. Ook leerde Merlijn Arthur een techniek om een stok uit een steen te trekken. Die techniek zou hij later onbewust toepassen bij het magische zwaard Excalibur, dat zijn vader net voor hij op het slagveld stierf in een rots had gestoken, waarbij hij voorspelde dat degene die het zou lukken het zwaard eruit te t rekken koning over heel Engeland zou zijn De offieciele naam van Merlijn is Myrddin Emrys.
De naam Myrddin werd verbasterd tot Merlin om geen klank-overeenstemming te hebben met de Franse vloek merde.

Al van heel jongs af aan ben ik geĆÆnteresseerd in het verhaal van koning Arthur. Vooral in de tovenaar Merlijn! Heel wat boeken daarover heb ik verslonden. Eerst de sprookjes versie en later de volwassen versie. Nog weer later kwamen er spirituele boeken over Merlijn op mijn boekenplank.
Toen ik dus een naam moest verzinnen voor mijn praktijk kwam ik gelijk uit bij Merlijn. Aangezien Merlijn wel heel veel voorkomt heb ik gekozen voor de officiƫle naam van Merlijn. Vandaar de naam Myrddin, toch Merlijn maar dan in het Welsh!