Behandelingen

Voetreflexologie
Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat ‘ziek zijn’ het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Ziekte kan bijvoorbeeld ontstaan door verkeerd denken of handelen, door onderdrukte of onverwerkte emoties zoals angst, verdriet onbegrip of teleurstelling.
Organen, beenderen en weefsels hebben alle een reflexpunt op de voet. Bij een verstoring kan dit tijdens en na de behandeling merkbaar zijn, o.a. door het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk, verandering van de huid (eelt, transpiratie) en kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan geven aan dat er verstoringen zijn in de energiestroom naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Wanneer deze verstoringen zijn opgeheven kan het lichaam in staat zijn zichzelf te genezen. Door het geven van een impuls op deze reflexpunten gaat er een stimulerende werking naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Ook wordt door deze behandeling de zelfgenezende kracht van het lichaam geactiveerd waardoor de verstoorde harmonie van zowel de psychische als fysieke kant van de mens kan worden hersteld.

Voetreflexologie heeft een onspannende, harmoniserende en genezende werking. Voetreflexologie is een veilige en natuurlijke behandelwijze en is geschikt voor iedereen: ouderen, jongeren en kinderen.
Concrete klachten waarop voetreflexologie een ontspannende, harmoniserende en genezende werking heeft zijn o.a.:

 • de energiedoorstroming in het lichaam
 • de afvoer van afvalstoffen
 • de doorbloeding
 • het zelfgenezend vermogen van het lichaam
 • spijsverteringsproblemen
 • hoofdpijn/migraine
 • stress
 • rugklachten
 • slaapproblemen
 • enz.

Een voetreflexbehandeling kan heel goed gecombineerd worden met andere, al dan niet reguliere geneeswijzen, maar nooit ter vervanging!


Atlasmassage

Met de Atlasmassage wordt met een speciale massagetechniek de wervels en gewrichten op een zachte en natuurlijke wijze los gemaakt en de doorbloeding extra gestimuleerd. Hierdoor is het lichaam zelf in staat te genezen en de klachten te laten verdwijnen. Op deze manier kunnen pijnklachten door scheefstand van nekwervels, de wervels tussen de schouderbladen, armklachten en beperking in het naar links en rechts kijken etc., snel en effectief, maar op een uiterst zachte en veilige manier worden verbeterd.

De atlasmassagetechniek wordt op een natuurlijke wijze toegepast, dus zonder te kraken of hulpmiddelen en in vrijwel alle gevallen zonder vervelende napijn of een beurs gevoel.

Met de korte ontspannende atlasmassage is er na 10 minuten al resultaat. De behandeling gaat op de huid met een speciale scrubcreme. Beter een paar keer kort dan maar 1 keer lang.

Atlas-Lumbaalmassage

Onderrugmassage

De lumbaalmassage is gebaseerd op het corrigeren van beenlengteverschil. Door dit verschil komt het bekken scheef te staan en slaat het S1-gewricht vast.

Doordat de wervelkolom de scheefstand gaat corrigeren, gaan wervels scheef zitten, worden spieren over belast en zenuwen afgekneld, met als gevolg veel pijnklachten.

Door het beenlengte verschil op te heffen en het S1-gewricht los te maken, komt het lichaam weer in balans.
Dit in combinatie met de korte massage met scrubcreme, zorgt ervoor dat de doorbloeding weer goed op gang wordt gebracht. Een nieuwe manier van masseren die, naast het opheffen van de scheefstand, veelal een positief effect heeft op wervelkolom gerelateerde klachten.


Oorkaarsen
De oorkaarsentherapie vindt zijn oorsprong in Zuid Amerika bij de Hopi Indianen. Er wordt ook gezegd dat ze in het oude Egypte en Tibet gebruikt werden. Oorkaarsen bestaan uit zuivere bijenwas vermengd met geneeskrachtige kruiden en linnen. Ook nu is de oorkaars nog steeds een zuiver natuurproduct, dat aan zware kwaliteitseisen voldoet.

Werking

Oorkaarsen bevorderen de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Ze werken in op de diep in het oor liggende reflexzones, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan. Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te danken aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Weldadig gevoel: Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied. Ook rust geven in het hoofd, het hoofd leeg maken , is vaak als reden opgegeven om deze therapie te ondergaan. Spontaan kan dit ook tot een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus.

Indicaties

 • hoofdpijn, migraine
 • nervositeit, stress
 • slaapproblemen
 • oorpijn, oorsuizingen en oortintelingen
 • neus-, voorhoofd-, bijholten- en/of keelontstekingen
 • verkoudheid, loopneus
 • losmaken van oorsmeer

Contra-indicaties: (wanneer geen oorkaarsen)

 • geperforeerd trommelvlies
 • implantaten van de middenoorbeentjes
 • acute oorontstekingen
 • huidaandoeningen van oor en gehoorgang
 • epilepsie

Verwijderen oorkaarsen oorsmeer?

Ja en nee. Er kunnen tijdens de behandeling zeer kleine stukjes oorsmeer omhoog komen en zich bovenop de filter plaatsen, maar dit is uiterst miniem. Door de behandeling komt het oorsmeer wel los in de gehoorgang! Na de behandeling kun je de volgende dag deze smeer verwijderen met een wattenstokje of een oorlepeltje.

Oorkaarsen bij kinderen?

Zodra een kind kan praten, waardoor het zich kan uiten kan je al een oorkaarsbehandeling toepassen. Het kind moet wel stil kunnen blijven liggen! Kinderen vinden het vaak erg fijn om het te ondergaan en met name actieve kinderen worden hier rustig van en kunnen daarna heerlijk slapen.

Bachbloesem

In de jaren ´30 van de vorige eeuw ontdekte Dr. Edward Bach dat planten en bloesems zeer positieve uitwerkingen hebben op de mens en op de emoties. Edward Bach ontwikkelde zijn bach bloesem therapie op basis van zijn jarenlange ervaring als arts, zijn verbondenheid met de Engelse natuur en zijn passie voor planten en bloemen.
Negatieve gemoedstoestanden worden veranderd in positieve eigenschappen; dat is het voornaamste kenmerk van bach bloesem therapie. In de bach bloesem therapie staat de mens centraal en geldt dat na verloop van tijd van emotionele disbalans ziektes kunnen ontstaan.

Bach bloesem remedies

Bach Bloesems, bach remedies ofwel bach bloesem remedies zijn gemaakt van de trilling van planten, bloemen en planten. Er zitten geen stoffelijke delen van de planten in bach bloesem remedies. Bach bloesems zijn geschikt voor jong en oud en kennen geen directe bijwerkingen, zijn niet verslavend en kunnen ingenomen met reguliere geneesmiddelen. Bach bloesem remedies bieden de perfecte emotionele ondersteuning van lichaam en geest.
Emoties zoals angst, paniek, onzekerheid, overbezorgdheid, verdriet, eenzaamheid en nog een legio aan andere emotionele disbalansen kunnen ondersteund worden door professioneel gebruik te maken van de Bach bloesem remedies middels bach bloesem therapie.
Elke Bach bloesem kenmerkt zich door een specifieke kwaliteit welke u kunnen ondersteunen op zowel emotioneel als fysiek niveau. Het gebruik van de bach bloesems bij negatieve gemoedstoestanden is een uitkomst. Bach bloesems bieden de ondersteuning die noodzakelijk is bij emotioneel disbalans.